Katrina Harjuhahto-Madetoja Elämä on tarina, jonka kirjoitamme matkan varrella kohtaamiemme ihmisten kanssa.

Guggenheim on kuollut - miten olisi Slush-museo

Nyt kun Guggenheim on kuollut ja kuopattu – ainakin toistaiseksi ja ainakin julkisen rahoituksen osalta – miksi emme perustaisi Helsinkiin Slush-museota, jossa yhdistetään taidetta, designia ja teknologiaa. Samalla voitaisiin luoda uusi omaperäinen konsepti, jota voi viedä maailmalle, kuten myös esillä olevaa taidetta, designia ja teknologiaa.

Hyödynnetään Slush-museossa skandinaavista suunnittelua, omia taiteentekijöitämme samoin kuin kansainvälisiä huippuja, esitellään suomalaista designia, kuten Aalto-yliopiston nuorten vaatesuunnittelijoiden luomuksia, sekä esimerkiksi suomalaisten startupien ja terveysteknologia-alan yritysten kehittämää teknologiaa.

Kuten Slush-tapahtuman sivustolla eilen todettiin: "Nobody in their right mind would come to Helsinki in November." Silti Slush-tapahtumaan osallistuu liki 20.000 ihmistä valmiina esittelemään omia ideoitaan ja innovaatioitaan sekä etsimään investointikohteita.

Ajatus Slush-museosta ei ole aivan uusi, sillä esitin sen jo eilen aamulla FB-sivuillani. Pakko lainata tähän vielä Risto Linturin kommentti poustaukseeni:

”Siihen voisi yhdistää Alvar Gullichsenin Bonkin ja pelimaailmataiteen Assemblyn tapaan. Kokonaisuus olisi aivan tappava ja esikuvaksi voisi ottaa Leonardo da Vincin. Kummitätejä ja kummisetiä löytyisi varmaan ja aivan uusi näkökulma siihen, mitä taide nykyaikana todellisuudessa on vanhojen setien ja tätien Guggenheim-paatoksen sijaan. Voisimme oikeasti nostaa omaa ideaamme vähän esiin sen sijaan, että nuoleskelemme ja nöyristelemme muiden edessä.”

Tällä asenteella eteenpäin. Tämä idea on ilmainen enkä vaadi jälkikäteenkään osuutta museon tuotoista ;)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Voisi olla toimivakin idea, mutta tiettyä päällekkäisyyttä Heurekan kanssa. Erilaisia tiede- ja designmuseoita on kyllä myös maailmalla paljon, joten ei tuo ajatus aivan uusi ole myöskään.

Käyttäjän KatrinaHarjuhahto-Madetoja kuva
Katrina Harjuhahto-Madetoja

Siksi kolmantena pyöränä onkin teknologia ja näiden kolmen erilaiset yhdistelmät, kuten älyvaatteet

Käyttäjän pasikayhko kuva
Pasi Käyhkö

Eihän Slushia kannata vielä museoida.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Sanan "museo" merkitys on hiukan laajentunut alkuperäisestä. Sillä voidaan tarkoittaa pikemminkin näytteilleasettelua. Muutenhan esimerkiksi jo pelkkä sana "Modernin taiteen museo" sisältäisi tietyn paradoksin, varsinkin kun siellä on usein aivan tuoreita "taideperformansseja".

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Perustakaa sinne Helsinkiin vaikka LÄTS-museo, kunhan ette vaadi sen rakentamiseen verovaroja. Ainakaan valtiollisia sellaisia.

Käyttäjän KatrinaHarjuhahto-Madetoja kuva
Katrina Harjuhahto-Madetoja

Samaa mieltä eli yksityistä rahoitusta tarvitaan.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Lisäys: PELKÄSTÄÄN yksityistä rahoitusta hankkeeseen!

Toimituksen poiminnat